sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kammot/pelot ratsastaessa -Aada

Noniin.Nyt ei tulekkaan ihan normaalia postausta, missä selittelen ratsastuksista tai kesäsuunnitelmista yms.
  Nimittäin nyt puhutaan kammoista.Sana kammo/pelko itessään jo kuulostaa vähän mietityttävältä.Sitä miettii mihin on kammo?Miksi?Jotkut asiat on vain pelottavia toisten mielestä, kuin taas toisia ei pelota yhtään.Tämä postaus kuitenkin suurimmaksi osaksi pätee ratsastukseen ja hevosiin liittyviin kammoihin ja pelkoihin.
  Jokainen tietää sen tunteen tai ainakin luulisi tietävän, kun ahdistaa,vatsaa kouristelee,hikoilee ja tekisi mieli vain lähteä pois koko tilanteesta.Itse ainakin tiedän varsin hyvin, minulla on nimittäin ollut kammoja ja pelkoja hevosiin ja on tälläkin hetkellä.Kuitenkin monesti käy niin, että ratsastajat jäävät yksin pelkojen ja kammojen kanssa, eivätkä uskalla puhua.Puhuminen asiasta esimerkiksi ratsastuksenopettajalle tai valmentajalle helpottaa.Mutta koska moni ei pysty asiasta puhumaan, tilanne koituu ratsastuksen lopettamiseen monella.
  Kammoista kuitenkin on mahdollista päästä yli.Yksin siihen harva pystyy, on toki niitäkin tapauksia.MUISTA aina, kammoissa ja peloissa esimerkiksi johonkin hevoseen ei ole mitään noloa.Jokainen pelkää joskus.


 Sinulla on kaksi vaihtoehtoa.Joko jatkaa ratsastusta ja päättää, että pääset kammostasi yli.Tai toinen on harmillisempi, mutta ikävä tosi asia, että lopetat ratsastuksen ja etsit toisen harrastuksen.Kammoa et pysty vain juosta karkuun, on kohdattava ne asiat ja tehtävä vaikeita päätöksiä.Muista kuitenkin, jos päätät lopettaa ratsastuksen et voi välttyä kuitenkaan tapaturmilta.Joka lajissa sattuu ja tapahtuu, eikä tapaturmia voi niin vain välttää.Toki se, että käytät kunnon varusteita lieventää suuresti vammoja.
  Sekin, kun kävelet koulusta kotiin joku voi humalapäissään ajaa päällesi,tai sitten on vain muuten liukas keli ja liukastut, kolautat pääsi kovaa ja se oli sitten siinä.Nämä on näitä asioita mitkä monet unohtaa.Toki hevonen on eläin, voi ryöstää,säikähtää,kompastua ja vaikka mitä missä voi käydä huonosti.Nämä liittyvät niihin pelkoihin ja monia alkaa esimerkiksi isoilla esteillä pelottamaan, muista kuitenkin se, että esteen korkeudella ei ole niin paljon merkitystä.Voi se hevonen kompastua ravipuomillakin.

 Monella on kammoja joihinkin hevosiin, kuten minulla.Varsinkin näin iän lisäännyttyä minusta on tullut paljon varovaisempi.Joillakin kammo on vain syntynyt jostakin, vaikka ei olisi käynyt mitään.Minulla oli yhteen hevoseen kammo, kunnes päätin mennä sen selkään ja ratsastaa sillä.No toisella tai kolmannella ratsastuskerralla tällä pollella hyppäsin jo esteitä :D Siitä tulikin aika nopeasti mun lemppari.

  Yhdellä ponilla uskallan tehdä melkein mitä vain.Maastossa mennään kaikkia askellajeja riimuillakin ja ilman satulaa ;D Kaikki riippuu tietysti hevosesta ja miten siihen luottaa.Monesti meinaan unohtaa, että tämä poni on hevonen samallalailla kuin kaikki muut ja voi säikähtää jolloin tipahdan.

 Tällä hetkellä kammoni ja pelkoni ovat pienentyneet aika huomattavasti.Enää ei maastoilukaan niinkään pelota,esteilläkään en enää pelkää yhtä paljon kuin esimerkiksi pari kuukautta sitten.Syy tähän on se, että olen alkanut luottaa itseeni enemmän.Luotan siihen, että pärjään eikä tippuminenkaan enää pelota niin paljon mitä ennen.Varsinkin jos teen jotakin, missä en kerkeä ajatella niinkään pelkoja ja kaikkea mitä voisi tapahtua.


Muistahan kuitenkin olla varovainen, äläkä ole ikinä liian varma itsestäsi tapaturmien välttämiseksi.Tsemppiä niille, jotka parhaillaan yrittävät päästä kammosta eroon <3 Mukavia hevostelu hetkiä kaikille!Muistakaa kammoista saa ja pitää puhua.

4 kommenttia:

  1. Mulla oli aikoinaan estekammo. Olin tippunu isolta hevoselta joka oli ottanut esteelle ison "bojoing-hypyn" tipuin niskoilleen. Ei mua enempää sattunut. Vähän pää oli kipee siitä eteenpäin. Ja lopetin tunnin kesken.
    Sit tuli kai taukoa esteistä ja sit kun hypättiin niin en uskaltanutkaan. Jos olisin tiennyt että hyppäämään niin todennäköisesti olisin perunut sen tunnin. Menin tunnille niin oli järkytys nähdä esteet kentällä. Sit ku sanoin et en uskalla hypätä. Niin esteet madallettiin ja mua talutettiin esteiden yli :D
    Mua se auttoi. Nykyään ei pelota hyppääminen. Vastikään olin estekisoissa kin.
    On tosta tapahtumasta kyllä aikaa ehkä pari vuotta. Suosittelen kaikille jos on pelkoja niin puhutte niistä, se helpottaa ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, just näin siinä sen taas näkee että kammoista kyllä voi päästä yli ☺️

      Poista
  2. Moikka! Löysin teidän bloginne kun olin uusia lukublogeja etsimässä. Bloginne vaikutti postausten sisällön puolesta todella hyvältä, mutta esimerkiksi sivupalkkiin olisi hyvä pistää pieni esittely blogista, lukijapalkki ja kaikki muut hyödylmiset gadgetit. Se on tietty aivan eri asia jos ette ole teitoisia siitä, miten gadget lisätään sivupalkkiin. Ne voi lisätä sieltä ulkoasusta, ja mallia yms. Voi muokata mallin suunnittelutyökalulla.

    Bloginne kaipaa vielä pikkuista viimeistelyä, esim. Just toi sivupalkki, mutta postausten puolesta koen bloginne erittäin hyväksi, liityn lukemaan! Toivottavasti ette saaneet minusta huonoa kuvaa :(
    Olette aivan ihanat bloggaajat, jatkakaa tätä samaa postausten kirjoittelua, niin blogistanne tulee vielä kuuluisa!

    Tämä postaus oli hyvän kattava ja upeasti kirjoitettu! Kirjoitustaidot kyllä omistatte ♥

    Oma blogini, jos kurkkaatte: kakskorvaa.blogspot.fi

    VastaaPoista